De succesvolle romance tussen Marvel en Disney

 

Nog maar een paar jaar geleden had men nauwelijks gehoord van de Marvel Studios, een eigendom van Marvel Entertainment. Op enkele jaren tijd produceerde de studio echter een aantal kaskrakers zoals Iron Man, Spiderman en The Fantastic Four. Door de vele miljarden euro’s die Marvel Studios hiermee op korte tijd genereerde, werd de interesse van de Walt Disney Company gewekt.

Disney kocht Marvel Entertainment in 2009 daarom ook over voor ruim 4 miljard dollar. Als Disney in iets goed is, dan is het wel het verkopen van hun producten. Door hun oog voor PR bloeide het Marvel merk  al snel open tot één van de invloedrijkste productiestudio’s van Hollywood.

De Marvel – Netflix combo

Begin vorige maand kondigde Marvel aan samen te gaan werken met Netflix, een on demand video service. Het doel is de productie van vier tv series van 13 afleveringen elk, die over afzonderlijke Marvel karakters zullen gaan, namelijk Iron Fist, Daredevil, Jessica Jones en Luke Cage. Deze vier personages zullen samenkomen in een miniserie met de titel ‘The Defenders’.

Klinkt bekend in de oren? Juist. Het verschil met The Avengers zal vooral duidelijk worden doordat het niet om films maar om tv series gaat – mét het bijbehorende kleinere budget. Hoewel dit ambitieus lijkt, heeft het Disney bedrijf voor wel meer positieve verrassingen gezorgd.

Wie benieuwd is naar het resultaat zal nog even moeten afwachten. Verwacht wordt namelijk dat deze series in 2015 exclusief uitgezonden zullen worden via Netflix. Marvel Television zal voor dit project samenwerken met de ABC Television Studios, eveneens eigendom van het Disney imperium.

 
 
 
 
 
 
Privacy Policy