Home / Films /

Het wachten is voorbij: Incredibles 2

 

Weet jij het nog? Ergens In 2004 was daar plotseling een film, een film over een gezin van superhelden (Supers). Zij begaven zich onder normale stervelingen en stelden zichzelf voor als de familie Parr. Totdat er ellende uitbrak, want alleen dan toonden zij hun ware aard: The Incredibles. Een zeer geliefde Disneyfilm die door velen op handen wordt gedragen. Het waren dan ook lange jaren tot de aankondiging van The Incredibles 2. De verlossing kwam uiteindelijk in mei 2013 en nu, enige tijd later, mogen wij dan eindelijk de opvolger in de bioscoop aanschouwen. De vraag is echter of Pixar en Disney aan de torenhoge verwachtingen kunnen voldoen? Dat zegt meer over wat mensen verwachten, dan de kunden van deze productiemaatschappijen. Incredibles 2 ging op 5 juni in Los Angeles in première en heeft inmiddels ook haar weg gevonden naar de Nederlandse bioscoopzalen. Een eerste indruk.

Incredibles 2 filmposter

Meet the Incredibles

Voor wie de eerste Incredibles niet gezien heeft, maar geen tijd kan vinden om de nodige inhaalslag te doen, probeert Stervideotheek.nl en duidelijk beeld te geven wat van wat jij gemist hebt tot nu toe. Wel geïnteresseerd in het eerste deel? Kijk dan via Pathé Thuis het eerste deel terug! Daarnaast gaan we in op een aantal zaken in Incredibles 2, zonder spoilers.

Incredibles 1: Goede bedoelingen met grote gevolgen

Tijdens de allereerste kennismaking met de Incredibles wordt de kijker ingeleid in een wereld die zich afspeelt in de jaren 60. Een wereld die wordt bijgestaan door Supers. Zij weten de stad veilig te houden wanneer misdadigers de boel op stelten proberen te zetten. Het is bijna dagelijkse kost voor Mr. Incredible en zijn vrouw, Elastigirl. Tot op een dag hij een groots zakenman van de dood probeert te behoeden. Terwijl hij, al vallend van een torenhoog gebouw, het uitschreeuwt, komen de Incredibles in actie. Na een geslaagde reddingspoging blijkt al snel dat de beste man helemaal niet gered wilde worden. Een zekere dood was zijn wens. Aangezien hij nu gewond is geraakt en zijn doel niet is bereikt, klaagt hij de Supers aan voor een gigantisch bedrag. Het volk keert zich tegen de helden en ook de overheid is het zat. Supers worden vanaf nu verboden.

Een leven in de luwte voor de Supers

De overheid zet een rehabilitatieprogramma op om de Supers te helpen in de luwte te leven. Bob (Mr. Incredible) heeft een luizenbaantje bij een verzekeringsmaatschappij en komt er al snel achter dat zijn baas een gigantische kwal is. Dat lijkt hij duidelijk merken, waardoor hij zijn baan verliest. Het uitzitten van zijn tijd als gewone burger bevalt hem maar niks en als donderslag bij heldere hemel ontvangt hij een geheim bericht. Beetje bij beetje pakt hij zijn oude leven als Mr. Incredible weer op en het is slechts een kwestie van tijd dat zijn vrouw, Helen, erachter komt. De Supers opereren in het geheim om de wereld van de ondergang te behoeden. Totdat de problemen dusdanig uit de hand lopen dat het niet langer meer mogelijk is om hun activiteiten geheim te houden.

Voor een snel overzicht van alle gebeurtenissen in de eerste film van The Incredibles, bekijk je de onderstaande video (SPOILERS!).

Incredibles 2 gaat verder waar Incredibles 1 stopt

De nieuwste Incredibles film pakt de draad op waar The Incredibles stoptte. De familie wordt na een gezellige sportmiddag geconfronteerd met The Underminer. Het lukt de familie echter niet om hem te stoppen en dat zorgt voor flinke ophef. Wat volgt is een volledige opheffingen voor de laatst overgebleven steun van het rehabilitieprogramma. De Supers zullen vanaf nu, voor eens en altijd, in de schaduw van hun eens zo machtige bestaan moeten leven. Althans, tot een grote corperatie contact zoekt met Bob, Helen en Lucius Best (Frozone). Het bedrijf heet Devtech en ziet graag dat de gloriedagen van de Supers weer in eren wordt herstelt. Het steenrijke duo Winston en Evelyn Deavor lanceert een grootse marketingcampagne om publieke opinie om te draaien in het voordeel van de Supers. Dat Incredibles sterk wordt beïnvloed door de tijdsgeest blijkt wel uit het feit dat Helen het hoofd wordt van deze campagne, terwijl Bob ervoor kiest om op de kinderen te passen.

Nieuwe hoop voor de Supers

Met de komst van Devtech groeit nieuwe hoop voor de Supers. Ondanks het feit nu meerendeels thuis zit en het daar niet altijd makkelijk mee heeft, lijkt hij uiteindelijk zijn draai te vinden. Vooral het ontwikkelen van Jack-Jack’s krachten doet hem deugd. Alhoewel hij het zelf niet helemaal in de hand kan houden. Daarom schakelt hij de hulp in van Edna Mode, de flamboyante kledingmaakster die onder anderen de pakken maakt voor de Supers. Terwijl Helen inmiddels op een schurk jaagt, probeert Bob Jack-Jack bij Edna onder te brengen. Zij raakt al snel gecharmeerd van zijn nieuw ontdekte krachten en stemt in.

Nieuwe schurken, nieuwe helden

De eerste misdadiger in Incredibles 2, naast een kort gevecht met The Underminder, is Screenslaver. Een apart, mysterieus figuur die de beeldschermen van mensen kaapt om hen vervolgens te kunnen hypnotiseren. Na een aantal mislukte pogingen weet Helen de Screenslaver te pakken en uit te schakelen. De man achter deze schurk blijkt vervolgens een pizzakoerier te zijn. Opmerkelijk is wel dat hij claimt niets van de afgelopen tijd te kunnen herinneren. Alsof hij zelf al die tijd onder hypnose is geweest. Dat blijkt ook wel nadat Helen een schokkende ontdekking doet over de ware bedoelingen van één van de betrokken personen, waarvan zij dacht dat deze aan haar kant stond. Een lange strijd volgt, waarin vooral de kinderen de lessen van hun ouders in de praktijken moeten brengen.

Personages in Incredibles 2: Screenslaver, Underminder en Evelyn en Winston Deavor

Cast van Incredibles 2

Meneer en mevrouw Incredible worden ingesproken door Craig T. Nelson (bekend van The Proposal & Poltergeist) en Holly Hunter (Batman v Superman: Dawn of Justice). De stem van de oudste dochter, Violet Parr, is ingesproken door Sarah Vowell. Huck Milner (Dash Parr) en Eli Fucile (Jack-Jack Parr) maken de familie compleet. Het grootste deel van de cast is ingetact gebleven wanneer we kijken naar het eerste deel van Incredibles. Alleen Huck Milner is een nieuwkomer, aangezien de stemacteur die voorheen de stem van Dash was (Spencer Fox) te oud is geworden. In andere woorden, hij heeft de baard in de keel gekregen. Bob Odenkirk, bekend van Better Call Saul (Winston Deavor) en Catherine Keener (Evelyn Deavor) zijn toevoegingen aan de cast.

Incredibles 2 Trivia

Incredibles 2 zit vol interessante weetjes en feiten, easter eggs en interessante quotes. Stervideotheek.nl zet ze op een rijtje:

  • Incredibles 2 is met 1 uur en 54 minuten de allerlangste animatiefilm ooit gemaakt.
  • In eerste instantie zou Toy Story 4 deze zomer te zien zijn in de wereldwijde bioscopen. Dat had 21 juni moeten zijn. Echter, door problemen tijdens de productie én het voorliggen op schema door het team van Incredibles 2, is besloten de twee films met elkaar om te wisselen.
  • In het openingsweekend van Incredibles 2 haalde de film $180 miljoen op. Bijna net zo veel als het geschatte budget en $45 miljoen euro meer dan het record voor animatiefilms. Finding Dory haalde in het openingsweekend een bedrag van 135 miljoen Amerikaanse dollars op.
  • Bob Parr (Mr. Incredible) is grofweg 2 meter lang en heeft een gewicht van bijna 160 kilogram. Daarmee lijdt deze superheld officieel aan ernstige obesitas.
  • Op sommige gevels (zoals de bioscoop richting het einde van de film) en op kentekens van auto’s staat ‘A113’ geschreven. Dit is het klaslokaal in het California Instituut van de Kunsten, waar veel medewerkers van Pixar samen hebben gestudeerd.

 
 
 
 
 
 
Privacy Policy