Home / Series /

Verslavend en misdadig goed: Drug Lords

 

Plannen voor vanavond? Nee? Mooi! Stervideotheek.nl deelt graag deze gouden tip met je. Gebruik dit advies om een gewilde serie op te sporen. Hier komt het: meld je aan op Netflix en begin vandaag nog met kijken naar hun allernieuwste release in een lange reeks verslavende series. Bijna net zo verslavend als waar de betreffende heren hun imperium op hebben gebouwd. We kennen allemaal de hitserie Narcos en wellicht ook het soortgelijke El Chapo. Dat ze bij Netflix nog lang niet klaar zijn met de grote drugskartels blijkt wel na de verschijning van de nieuwste serie in deze reeks: Drug Lords. Het eerste seizoen bestaat uit vier afleveringen, waarin ieder deel een grote drugsbaas centraal staat. Dit zijn allen figuren die een sleutelrol hebben gespeeld in het groot brengen van hun criminele organisatie.

El Patron vs. Calikartel

Wellicht de allergrootste onder hen, Pablo ‘El Patron’ Escobar, komt uiteraard aanbod. Een kritische beschouwing van zijn Medellínkartel daarbij inbegrepen. Het beruchte Cali Kartel wordt eveneens uitgebreid besproken. In tegenstelling tot het beeld dat in Narcos wordt geschetst, mag je van Drug Lords verwachten dat het een keiharde, rauwe afspiegeling van de werkelijkheid is. Narcos haalt vooral haar kracht uit romantiseren van het tumulteuze leven van Escobar, deze serie gaat vooral verder in op de feiten. Tevens wordt de andere kant van het verhaal niet onder het tapijt geschoven. Met tv-beelden en experts van toendertijd, krijg je als kijker een gedetailleerd beeld van de situatie zoals die toen was.

Opereren in de schaduw

Uiteraard zijn er andere namen die de reveu passeren. Namen die mogelijk minder bekend zijn bij het grote publiek, maar daardoor niet minder berucht. Denk bijvoorbeeld aan Frank Lucas die de Country Boys leidde en met heroïne een heus imperium opbouwde in de hoofdstad van de Verenigde Staten. Ondanks meerdere veroordelingen van meerdere tientallen jaren, wist hij altijd binnen no-time weer buiten te zijn. Als een onstuitbare kracht was hij ook net zo snel weer aan het handelen om zijn ‘zaken’ draaiende te houden. Lucas is bijvoorbeeld bekend geworden om het smokkelen van balen heroïne in de doodskisten van Amerikaanse soldaten vanuit Vietnam. Of dit echt zo gegaan is, blijft voor nu nog onbekend. Net zoals er wel meer dingen zijn waarover grote vraagtekens zijn. Gelukkig geeft Drug Lords daar grotendeels antwoord op.

 
 
 
 
 
 
Privacy Policy