Pathé Thuis

 

Breed Pathé Thuis logo in het geel

Pathé Thuis is dé dienst van  bioscoopketen Pathé waarmee je thuis gemakkelijk films kijkt zodra ze uit de bioscoop komen. In dit artikel gaan we in op de mogelijkheden van Pathe Thuis, het aanbod, en de kosten en betalingsmogelijkheden.

Wekelijks wordt het aanbod van films aangevuld met de nieuwste films die kortgeleden in de bioscoop hebben gedraaid. De films hebben Nederlandse ondertiteling of zijn Nederlands gesproken, en volgens de website behoord de beeldkwaliteit ‘tot de beste van Nederland’. Zodra je een (gratis) account hebt aangemaakt kun je de content bekijken op je PC, Smart TV, tablet of game console. De volgende apparaten ondersteunen de applicatie:

  • Samsung (Smart TV, Smart Blu Ray, Home Entertainment System, tablet)
  • Philips Smart TV
  • LG Smart TV
  • Sony Smart TV
  • Panasonic Smart TV
  • iPad
  • Xbox (360, One)
  • Playstation 3/4

Kosten en betaling van de streamingdienst

Voor Pathé Thuis betaal je in principe per film, dus het is niet net als bij Netflix dat je  een abonnement afsluit waarmee je onbeperkt films kunt kijken. Je betaalt met iDeal, PayPal of creditcard, en je kunt een tegoed aanmaken waarmee je meerdere films betaalt. Als dit tegoed op is, moet je er nieuw tegoed op zetten.

De prijs verschilt per film, maar nieuwe films lijken over het algemeen goedkoper te zijn dan oudere. Je kunt er ook voor kiezen om de film te kopen zodat je er onbeperkt naar kunt kijken, en soms is de film voor een euro extra beschikbaar in HD. Deze maand is het bovendien de tweede ‘Mega Movie Maand’ van de dienst, wat betekent dat een selectie films vanaf €1,99 te bekijken is. In vergelijking met de vorige Mega Movie Maand in april, waarin films voor €0,49 beschikbaar waren, is dit voor gebruikers een kleine teleurstelling.

Prijzen in de Mega Movie Maand:

filmmaanden

Zoals je in deze selectie ziet behelst het aanbod van Pathé Thuis populaire en spraakmakende nieuwe films. Op de website kun je bovendien gemakkelijk zoeken per genre of per jaar, of doe je ideeën op in de Top 20, bij de aanbevelingen, of bij de nieuwste films; het lijkt er echter op dat deze rijtjes veel overeenkomsten vertonen. Het gebruiksgemak liegt er volgens gebruikers niet om: het systeem werkt als een trein, of wordt ter plekke opgelost via de helpdesk/Twitter. Daarmee doet Pathé Thuis wat het zegt te doen, en is het een ideale manier om thuis films te kijken. Echter, of de kwaliteit en het gloednieuwe aanbod kan opboksen tegen Netflix zullen we nog even moeten afwachten.

 
 
 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

 
 

Leave a Comment

 

You must be logged in to post a comment.

 
 
 
Privacy Policy