Disney komt met Star Wars tv-serie op nieuwe streamingdienst

 

Dat Star Wars de melkkoe van Disney is geworden schreven wij al eerder op deze website. Dat wordt andermaal onderschreven door onlangs verschenen nieuws. De wereldberoemde reeks kaskrakers is sinds 2012 in handen van het Amerikaanse mediaconglomeraat. Door het opkopen van de oorspronkelijke makers van Star Wars, Lucasfilm (eigendom van George Lucas), belandde dit succesverhaal in een stroomversnelling. Sindsdien zijn meerdere films uitgebracht en niet zonder succes. Disney wilt daar nu nog een schepje bovenop doen met het uitbrengen van een heuse serie. Het eerste seizoen zal bestaan uit tien afleveringen die stuk voor stuk voor een recordbedrag worden gemaakt.

Disney TV: dertien in het dozijn streamingdienst?

Walt Disney CompanyNu er opnieuw een nieuwe aanbieder van on demand video aan de horizon verschijnt, rijst de vraag wat daadwerkelijk de toegevoegde waar zal zijn? Na nieuwe aanbieders zoals Apple, maar ook de bekende namen zoals Netflix en Amazon Prime Video, waagt Disney het om zelf de markt van on demand video content te betreden. Het zal van goede huizen moeten komen om straks een impact te kunnen maken en klanten bij de grootmachten der VOD weg te slepen. Recente berichten zijn in ieder geval hoopgevend, nadat Disney de eerste, zelf geproduceerde, serie aan het publiek presenteerde: Star Wars. Na de grote successen van de bekende intergalactische filmreeks over de laatste jaren, mogen fans hun hart ophalen met een heuse serie. Wat staat hen te wachten?

Star Wars: de serie van honderd miljoen

Laten wij ten eerste het budget bespreken. Zoals je van Disney mag verwachten, pakken zij het uiterst serieus aan. Naar verluidt zal het bedrag dat het productiebedrijf in de Star Wars serie wilt pompen, uitkomen op een duizelingwekkende $100.000.000 (of €87m). Ter vergelijking: dat is meer dan de begroting van de voetbalclub AFC Ajax over het seizoen 2017/2018! Een gigantische investering dus van Disney voor slechts één seizoen. Daaruit blijkt het onverstoorbare vertrouwen dat Disney heeft in het opgekochte product van Lucasfilm. Wie er uiteindelijk de rollen van onder anderen Han Solo en overige bekende Star Wars figuren gaan vertolken, valt ten prooi aan het betere giswerk.

Tien miljoen per aflevering

Het totale productiebudget voor enkel en alleen de Star Wars serie komt uit op een schamele honderd miljoen Amerikaanse dollars. Met slechts tien afleveringen in het eerste seizoen is het rekensommetje dus al snel gemaakt dat er maar liefst tien miljoen dollar per aflevering is begroot. Een record, want nog nooit eerder stak een productiebedrijf zoveel geld in een programma. Uiteraard is de macht van Disney, gecombineerd met het succes van Star Wars, een veelbelovende combinatie. Andere grote producties zoals The Grand Tour (ex-presentatoren van Top Gear) gingen hen al eens voor wanneer het aankomt op enorme productiebudgetten. De webwinkelgigant trok 160 miljoen pond uit voor de drie heren, maar dan ging het hier om drie volledige seizoenen. De streamingsdienst van Apple heeft eveneens honderd miljoen dollar uitgegeven, maar daar werd het volledige aanbod mee betaald. Nogmaals, Star Wars wordt een serie die geen gelijken kent.

Regisseur Jon Favreau

John Favreau als nieuwe regisseur van Star WarsDe man die de nieuwste Star Wars verhalen gaat vertellen zal Jon Favreau zijn. Favreau is bij het grote publiek bekend om het regisseren van verschillende tv-series en films (Friends, Iron Man & Jungle Book), maar tevens als acteur in Solo: A Star Wars Story en Spider-Man. Jon Favreaus is dus van alle markten thuis en er wordt er dan ook niet aan getwijfeld of hij deze gigantische klus kan klaren. Natuurlijk, het zijn ‘slechts’ tien afleveringen, maar voor honderd miljoen dollar moet daar natuurlijk wel iets voor in de plaats komen. Hou dit afloopt? Wordt vervolgd.

 
 
 
 
 
 
Privacy Policy