Amazon Prime Video

 

Prime Video logo

Het lukt Amazon steeds beter om voet aan de grond te krijgen in Nederland. Bijvoorbeeld na de lancering van Amazon’s eigen streamingdienst, genaamd Amazon Prime Video. Prime Video is nu sinds enige tijd beschikbaar voor Nederlandse klanten, maar wat kan je er nou eigenlijk mee? Aangezien Prime Video voor sommigen nog een onbekend fenomeen is, willen wij er als de kippen bij zijn om jou van een uitgebreide introductie te voorzien. Daarbij wegen we een aantal essentiële aspecten van de videostreamingdienst tegen elkaar af. Hoe doet Prime Video het bijvoorbeeld tegen overige aanbieders van on demand content zoals Netflix en Videoland? Welk exclusief videomateriaal mag je verwachten én, niet geheel onbelangrijk, wat zijn de kosten van Amazon Prime Video?

Button om gratis aan te melden voor Amazon Prime Video

Wat is Amazon Prime Video?

Prime Video is de geheel eigen on demand dienst van het grote Amerikaanse concern Amazon. Met een redelijk sterk aanbod wilt Amazon de strijd aangaan met Netflix en de on demand services van Videoland. Het voorbijstreven van Videoland moet een realistisch doel zijn. Vanaf het begin wilde het al niet vlotten met Videoland en daar lijkt over tijd weinig verandering in te komen. Dan is daar nog het oppermachtige Netflix. Je kan je afvragen wat Amazon Prime Video in de waagschaal kan leggen om hen voorbij te streven. Echter, Prime Video heeft een aantal sterke kanten waardoor de strijd nog verre van gestreden is.

  • Onbeperkt HD-content streamen op meerdere apparaten, zonder bijbetalen
  • Zes maanden lang Prime Video proberen voor €2,99
  • Divers aanbod van de populairste series, exclusief te bekijken bij Amazon Prime Video
  • Met Oscar’s bekroonde films bekijken op PC, Smartphone en Console

Amazon Prime Originals: kwaliteit uit eigen keuken

Weliswaar kent het aanbod van Prime Video niet het ongekende aantal eigen producties als Netflix. Wees echter niet getreurd, want al snel wordt duidelijk dat Amazon flink heeft ingezet op kwaliteit, in plaats van kwantiteit. Waar sommige producties van Netflix tegenvallen, slecht gerecenseerd worden of grofweg geschrapt zijn, biedt Prime Video een diverse lijst met kwaliteitsproducties. De grootste publiekstrekker is ongetwijfeld ‘The Grand Tour’. Als spin-off van het alom bekende Top Gear, dat jarenlang werd uitgezonden door de BBC, worden de oorspronkelijke presentatoren (Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May) wederom verenigd in een spektakel voor de autoliefhebber. Daarnaast vindt je series zoals The Marvelous Mrs. Maisel, Sneaky Pete en Red Oaks.

De beste series, democratisch gekozen

Waarin Prime Video zich zondermeer onderscheid ten opzichte van de concurrentie is de manier waarop Originals tot stand komen. Leden van Prime Video hebben namelijk de mogelijkheid om op pilot afleveringen te stemmen. Een handjevol nieuwe shows worden op die manier gepitcht aan het klantenbestand van de on demand dienst. Wanneer jij graag invloed hebt op wat er wel en niet aan het aanbod wordt toegevoegd, raden wij jou vooral aan Prime Video een kans te geven. Dit is namelijk de enige on demand aanbieder die dit momenteel mogelijk maakt.

On demand series voor jong en oud

Verzameling series op Amazon Prime Video

Naast een flinke keuze uit Amazon’s Original producties, kies je met Prime Video tevens uit een groot bestand van de meest uiteenlopende videocontent. Zowel bekende TV-series, van drama tot komedie, als de mooiste documentaires. Tevens kinderseries zijn in grote getalen voorhande voor de allerkleinste die willen genieten van de moeite die Amazon heeft gedaan om van Prime Video een daverend succes te maken.

Oscarwinnaars en cultfilms onder één dak

Meer een filmliefhebber dan een serie-freak? Ook dan ben je bij Amazon Prime Video aan het juiste adres. Amazon heeft een evenwichtige mix van zowel oude klassiekers (Airplane!, Indiana Jones en Grease) en meer recente films samen weten te stellen. Tevens worden zij overzichtelijk aan jou gepresenteerd op basis van genre, wel of geen prijzen en voorzien van de meest actuele IMDb-rating. Zo bereik je in een aantal clicks een overzicht van films waar je ook daadwerkelijk naar wilt kijken. Daarmee een hoop onnodig gescroll voorkomend.

Wat kost Amazon Prime Video?

Je maakt al gebruik van Prime Video vanaf €2,99 voor zes maanden. Dankzij die speciale introductiepakket kom je voor langere tijd in aanraking met de on demand dienst en wordt het een stuk gemakkelijker te bepalen of Prime Video voor jou een blijvertje is. Daarna betaal je voor Amazon’s dienst een vaste prijs van €5,99 per maand. Prime Video gebruik je gemakkelijk en veilig op meerdere apparaten tegelijk voor dezelfde prijs. Je hoeft dus niet meer te betalen om content bijvoorbeeld in HD te streamen of de mogelijkheid te krijgen om op meerdere apparaten tegelijk te kijken.

Waarom Prime Video een goed alternatief is voor Netflix

Onder de streep haal je met Amazon Prime Video een on demand dienst in huis dat al jouw behoeften vervult. Of het nu gaat om met Oscar’s bekroonde films, de bekendste series of hoogwaardige producties uit eigen keuken. Daarnaast levert Prime Video jou dat alles voor een zeer scherpe prijs van slechts €5,99, waarbij jij ook nog eens over een aantal extra functies beschikt. Geheel zonder bijbetalen. Bijvoorbeeld een downloadfunctie, meerdere apparaten (inclusief appicatie voor iOS, Android, PlayStation en XBOX) en standaard HD-kwaliteit, allemaal bij de prijs inbegrepen. Benieuwd naar Prime Video? Neem dan nu een proefabonnement voor een klein prijsje.

 
 
 
 
 
 
Privacy Policy