Opnamen Star Wars VII zijn gereed

 

De opnamen voor het zevende deel in de Star Wars saga, zitten erop. Tenminste, dat gedeelte waar ‘echte’ acteurs voor nodig zijn. Het is nu aan de mannen en vrouwen van de computeranimatie om te zorgen voor de achtergronden en de massale veldslagen en ruimtegevechten. Dat wil zeggen; we gaan er vanuit dat er wel massale veldslagen en/of ruimtegevechten in zitten. Details over het plot worden niet of nauwelijks vrij gegeven. Reden te over voor de fans om er vrijelijk op los te speculeren.

R2D2 gehavend!

De spaarzame stukjes informatie over de cast en het verhaal worden dan ook gretig verslonden door die Star Wars adepten. Dus áls er eens een foto naar buitenkomt, dan is dat nieuws. Zo ook de foto waarop te zien is dat ’s werelds meest bekende bijzettafeltje, R2D2, er op het eindfeestje van de acteurs gehavender uitziet dan in eerdere films. Kleine robot R2-D2 (Artoo voor bekenden) was overigens het eerste personage waarvan de deelname aan deel zeven officieel werd bevestigd door de filmstudio.

star-war-episode-7-r2-d2

Luke, Han en Leia

George Lucas, de grote man achter de eerste zes films, verkocht de rechten voor de Star Wars saga in 2012 voor ruim vier miljard dollar  aan Disney. Hij is nu als creatief adviseur verbonden aan de nieuwe film. De sterren uit de eerste Star Wars trilogie hadden in de drie meest recente films geen rol. Deze films speelden zich in het verhaal qua tijd immers af vóór de geboorten van hun personages. In dit zevende deel zouden Mark Hamill (Luke Skywalker) Carrie Fisher (princess Leia) en Harrison Ford (Han Solo) wel weer van de partij zijn. Maar welke rol zij in het verhaal gaan spelen, wordt nog in het midden gelaten.

Darth-Vader-voiced-by-Arnold-Schwarzenegger

Over personages gesproken

R2-D2 is een van de weinige karakters die in alle zes voorgaande delen een rol heeft gespeeld. Een eer die hij slechts met vier andere personages deelt. Van die vier was hij, tot nu toe, degene die het minst aan verandering onderhevig is geweest. C3PO begon als half voltooid bouwpakket in de woonkamer van de jonge Anakin Skywalker. Diezelfde Anakin veranderde later in Darth Vader. En Obi-Wan Kenobi zagen we achtereenvolgens als jongeling, grijsaard en geest.

 
 
 
 
 
 
Privacy Policy