Home /

Breaking Bad

 

50460-dreamworks-ceo-bood-75-miljoen-dollar-voor-3-extra-breaking-bad-afleveringenBreaking Bad is een misdaad/drama serie die is bedacht door Vince Gilligan en geproduceerd door Sony Pictures Television. De serie vertelt het verhaal van Walter White, een geniale scheikundeleraar die te horen krijgt dat hij een waarschijnlijk terminale vorm van longkanker heeft. Walter wil zijn gezin voor zijn dood financieel onafhankelijk maken en besluit daarom met de hulp van Jesse Pinkman, een van zijn oud-leerlingen, te beginnen met het produceren en dealen van crystal meth.

Cast

Bryan Cranston – Walter ‘Heisenberg’ White
Anna Gunn – Skyler White
RJ Mitte – Walter White Jr.
Aaron Paul – Jesse Pinkman
Dean Norris – Hank Schrader
Betsy Brandt – Marie Schrader
Steven Michael Quezada – Steven Gomez
Bob Odenkirk – Saul Goodman
Jonathan Banks – Mike Ehrmantraut
Giancarlo Esposito – Gustavo ‘Gus’ Frings
Charles Baker – Skinny Pete
Matt Jones – Badger
Jesse Plemons – Todd
Christopher Cousins – Ted Beneke
Laura Fraser – Lydia Rodarte-Quayle

Seizoen 1

*WAARSCHUWING: SPOILERS IN VIDEO EN TEKST*

In het eerste seizoen van Breaking Bad maken we kennis met de scheikundeleraar Walter White, zijn gezin en zijn familie. Al snel wordt duidelijk dat Walter een dodelijke vorm van kanker heeft en hij besluit in de laatste periode van zijn leven in het geheim onder het pseudoniem Heisenberg aan de slag te gaan als drugsproducent om ervoor te zorgen dat zijn gezin na zijn dood niets tekort zal komen. Walter zoekt contact met een oud-leerling die bekend is met het drugswereldje, Jesse Pinkman ,en zij weten samen de meest pure crystal meth die ooit is gemaakt te produceren.
 

Seizoen 2

*WAARSCHUWING: SPOILERS IN VIDEO EN TEKST*

Tijdens het tweede seizoen van de serie zien we hoe de relatie tussen Walter en zijn Jesse zich ontwikkeld en de problemen waarmee de nieuwelingen in de drugswereld te maken krijgen. Daarnaast begint de relatie tussen Walter en zijn vrouw ook onder druk te staan door zijn geheime dubbelleven. Uiteindelijk komt er in seizoen 2 goed nieuws voor Walter vanuit het ziekenhuis. De tumor in zijn longen is na behandeling vrijwel geheel verdwenen en hij mag weer hopen op een gezonde toekomst. Walter maakt plannen de drugswereld vaarwel te zeggen.
 

Seizoen 3

*WAARSCHUWING: SPOILERS IN VIDEO EN TEKST*

De problemen van Walters dubbelleven lijken in seizoen 3 het hoogtepunt te benaderen en de spanningen in het huwelijk lopen nóg verder op. Walter besluit bovendien weer aan de slag te gaan als drugsproducent nadat hij te horen krijgt dat er inferieure producten, gemaakt volgens zijn recept, op de markt zijn verschenen. Walter komt in contact met een grote drugsbaron, Gus, en besluit voor een astronomisch bedrag bij Gus aan het werk te gaan in een hypermodern drugslaboratorium.
 

Seizoen 4

*WAARSCHUWING: SPOILERS IN VIDEO EN TEKST*

In het vierde seizoen van Breaking Bad komen we meer te weten over drugsbaron Gus en zijn drugsnetwerk. Daarnaast is er een belangrijke rol weggelegd voor de manier waarop de relatie tussen Walter, Jesse en Gus zich ontwikkelt en lijkt de DEA, de Amerikaanse narcoticabrigade, nu echt op het spoor te komen van de makers van de meest pure crystal meth die ooit is aangetroffen.
 

Seizoen 5

*WAARSCHUWING: SPOILERS IN VIDEO EN TEKST*

In het vijfde en laatste seizoen is de transformatie van Walters karakter compleet en zien we hoe de eerder ietwat verlegen ogende scheikundeleraar nu een ware drugsbaron is geworden. De relatie met Jesse is er gaandeweg echter niet beter op geworden en daarnaast zit de DEA Walter op de hielen. De serie heeft uiteindelijk een spectaculair slot en het vijfde seizoen is een waardige afsluiter voor misschien wel de beste tv-serie die ooit is geproduceerd.
 

Awards & trivia

Breaking Bad heeft de volgende awards gewonnen:

  • 10 Emmy Awards
  • 3 Golden Globes
  • 2 Screen Actors Guild Awards

Trivia

  • Breaking Bad is opgenomen in het Guiness Book of Records als best beoordeelde tv-serie allertijden met een metacritic-score van 99 uit 100 voor seizoen 5.
  • Hoofdrolspeler Bryan Cranston heeft een Breaking Bad-tatoeage op zijn ringvinger.
  • De advocaat Saul Goodman, gespeeld door  Bob Odenkirk, krijgt de nabije toekomst een eigen spin off.
  • Samuel L. Jackson is een groot fan van Breaking Bad en wilde eigenlijk een gastoptreden in de show maken. Dit lukte door drukke en conflicterende schema’s uiteindelijk niet.

Reacties

Breaking Bad is zowel door de pers als het grote publiek zeer positief ontvangen en wordt door velen gezien als de beste serie die ooit is gemaakt. Naast zeer hoge metacritic-scores, heeft de serie op dit moment een IMDB-rating van 9,6 en het is daarmee de best beoordeelde tv-serie op de website. Toch is er met wat moeite ook wel commentaar op de serie te vinden en het is dus niet zo dat iedereen het er unaniem over eens is dat Breaking Bad geweldig is. Behoor jij tot het kamp dat Breaking Bad helemaal het einde vindt of vind jij de serie eigenlijk maar middelmatig of zelfs helemaal niks? Laat het ons weten!

Extra’s

 
 
 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

 
 

Leave a Comment

 

You must be logged in to post a comment.

 
 
 
Privacy Policy