Home /

Android TV

 

Hoe denk jij erover om jouw kabelabonnement eindelijk eens op te zeggen en te gaan voor onbegrensde vrijheid? Een wereld waar jij niet beperkt wordt door pakketten die worden samengesteld door iemand die geen weet heeft van jouw behoeften. Jij bepaalt straks zelf wat jij nodig hebt en wat je vooral links laat liggen. Oneindig veel series, films en streaming mogelijkheden liggen hierdoor aan uw voeten. Het enige wat jij daarvoor hoeft te doen is overstappen op Android TV, de nieuwste rage op het gebied van entertainment. Voor wie niet weet wat dit betekent heeft Stervideotheek.nl een korte inleiding en tevens een handig overzicht van de beste Android TV boxes van het moment.

Wat is Android TV?

Android TV is simpel gezegd een kastje dat aangesloten wordt op jouw tv en het internet. Dankzij deze kleine micro-computer heb jij toegang dat het volledige internationale aanbod aan TV-shows, on-demand series en films en de mogelijkheid om content te streamen van een draagbaar apparaat naar jouw tv. Android TV maakt gebruik van hetzelfde besturingssysteem als een smartphone of tablet. Daardoor is het net zo makkelijk te gebruiken als de apparaten waar jij zo gewend aan bent. Tevens heb je de beschikking over een groot aantal apps, zoals Netflix en Amazon Prime, die jou toegang verschaffen tot jouw favoriete content. Dankzij een geoptimaliseerde UI navigeer je razendsnel naar exact die functionaliteiten die jij van jouw Android TV box verlangt.

Kodi: entertainment onder één dak

Kodi Streaming softwareEr was een tijdje geleden een hoop te doen over het streaming platform Kodi. Nu dit min of meer is overgewaaid en een duidelijk scheidingslijn tussen legaal en illegaal is gemaakt, wordt eens te meer duidelijk hoeveel er eigenlijk mogelijk is dankzij deze software. Veel Android TV boxes maken dan ook gebruik van Kodi en vermarkten zichzelf dan ook dikwijls als Kodi of XBMC boxes. Het kan daardoor misschien wat chaotisch overkomen op een ieder die zich voor het eerst in de wonderlijke wereld van de Android/Kodi boxes stort, maar wees gerust. Het komt uiteindelijk dus allemaal op hetzelfde neer.

Hoe kies ik de beste optie voor mij?

Ga ten eerste bij jezelf te raden waar je naar opzoek bent. Wil je gemakkelijk content kunnen streamen van verschillende apparaten in huis? Prefereer jij een box waarmee jij tevens spelletjes kan spelen? Of haal jij liever een zo’n compleet mogelijke Android TV box in huis zodat jij in ieder geval nooit iets te kort komt? Maak deze afweging zorgvuldig en ga dan pas opzoek naar een box. Er zijn op dit moment namelijk zo veel op de markt dat uw zoektocht al snel uitmondt in een frustrerende ervaring. Nadat jij hebt besloten wat een Android TV box allemaal moet kunnen, wordt het tijd om een prijs te bepalen. Wat wordt het maximale bedrag dat jij aan een box wilt uitgeven? Misschien zal je wat concessies moeten doen om uiteindelijk tot het ideale product te komen. Uiteindelijk zal dit alles helpen om sneller een weg te banen door het gigantische aanbod.

Minimale vereisten

Goed, je hebt nu zelf helemaal uitgedacht wat jij ongeveer wilt uitgeven en wat de voornaamste gebruiksredenen zijn. Dan zijn er nog een aantal dingen die belangrijk zijn om in het achterhoofd te houden. Vooral met betrekking tot het garanderen van een lang en gelukkig gebruik van jouw Android TV is het verstandig deze specificaties te controleren en na te streven. Technologie ontwikkelt zichzelf nu eenmaal in een rap tempo en daardoor kan het al snel zijn dat een wat oudere Android TV box straks niet meer de optimale ervaring biedt die het ooit gaf. Stervideotheek.nl heeft aantal punten opgesteld die de moeite waard zijn om na te trekken voordat jij een Android TV box koopt.

  • 1 Audio-ondersteuning
  • 265 codering
  • Android 6.0 of hoger
  • OTA (Over The Air) software-updates
  • HMDI 2.0
  • USB 3.0 (minimal twee poorten wordt aanbevolen)

Beste Android TV boxes van het moment

Skystream Two: Deze Android TV box wordt al meerdere malen gekroond tot de beste box van het moment. Dankzij zijn krachtige 64-bit octacore processor (Amlogic S912) is streamen in 4K-kwaliteit geen enkel probleem. Deze box draait momenteel op Android 7.1 maar er wordt verwacht dat een update aanstaande is. Met 3GB DDR4 werkgeheugen beschikt deze box over genoeg werkkracht van de hoogste kwaliteit. DDR4 is universeel de nieuwe standaard voor werkgeheugen en daarom kon Skystream er met haar nieuwe Android TV box niet omheen. Wat betreft de opslag komt de Skystream Two in twee varianten: 16GB en 32GB.

Voor de gamer

Nvidia Shield TV: Deze box is uitermate geschikt voor mensen die graag een all-round powerhouse willen hebben. De Nvidia is zowel geschikt voor 4K-streaming, de laatste versie van Kodi én het spelen van spelletjes. Vooral dat laatste doet de Nvidia op een uitzonderlijke wijze. De Nvidia Shield TV beschikt inmiddels over de laatst uitgegeven versie van Android (Oreo) en daarmee stelt het gebruikers in staat om te genieten van de nieuwste functionaliteiten die Android te bieden heeft. Met een opslagcapaciteit variërend van 16GB tot zelfs 500GB biedt Nvidia ook op dat gebied meer dan genoeg keuze. Dankzij de Tegra X1 CPU en 3GB aan werkgeheugen is iedere gebruiker verzekerd van een ongeëvenaarde ervaring van Android TV.

Voor de streamer

De Amazon Fire TVAmazon Fire TV: Dit is de nieuwste generatie Android TV box van de grote webwinkel uit Amerika. De Amazon Fire TV is een mooie balans tussen een krachtige box en een goede prijs-kwaliteit verhouding. Voor een ieder die nog niet helemaal thuis is in de wereld van de Android TV boxen is dit wellicht een goede optie. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat eigenaren van Amazon Fire TV geen gebruik kunnen maken van de Google Play Store. Dit is te wijten aan de vete tussen de twee giganten. Weliswaar heb je wel de mogelijkheid om apps te downloaden uit de Amazon App Store.

 
 
 
 
 
 
Privacy Policy