Netflix

 

netflixNetflix is een Amerikaanse online videodienst opgericht in 1997 door Marc Randolph en Reed Hastings. Het hoofdkantoor van Netflix bevindt zich in Los Gatos, Californië. Netflix is afgelopen jaren enorm in populariteit gegroeid. In 2002 waren er 857.000 mensen die gebruikt maakten van hun diensten en vijf jaar later, in 2007, zaten ze op 7,5 miljoen gebruikers. In 2010 besloten ze om hun diensten niet alleen in de Verenigde Staten aan te bieden. Canada was het eerste land waar de service geïntroduceerd werd. In 2012 begon de uitbreiding naar Europa. In september 2013 zijn de diensten van Netflix ook in Nederland beschikbaar en in datzelfde jaar heeft de Amerikaanse online videodienst al meer dan 40 miljoen gebruikers wereldwijd aan zich weten te binden.

Een groot voordeel van Netflix is dat het systeem sterk gepersonaliseerd is. Je kunt een profiel aanmaken en aangeven welke films en series je leuk vindt, en films en series die je hebt gekeken beoordelen. Andere gebruikers kunnen dit ook doen en daar rollen dan aanbevelingen voor andere films of series uit.

Kosten van een abonnement en betalingswijzen

Netflix biedt een drietal abonnementen aan die allen specifiek gericht zijn op de behoeften van de gebruiker. Uiteraard betaal jij altijd meer wanneer je meer uit een abonnement wilt halen, maar het verschil is te overbruggen. Voordat je een abonnement bij Netflix afneemt raden wij jou aan de gratis proefperiode te activeren. Dit stelt jou instaat een maand lang gratis het beste van Netflix te beleven. Vervolgens heb jij de keuze uit de volgende drie abonnementsvormen.

 • Basic: Voor €7,99 kijk jij op één scherm tegelijk in standaard kwaliteit (geen HD). Dit abonnement is maandelijks opzegbaar en geeft jou toegang tot het complete aanbod films en series op Netflix.
 • Standaard: Dit abonnement kost jou €10,99 en kan op twee schermen tegelijkertijd bekeken worden (in HD-kwaliteit). Het abonnement is maandelijks opzegbaar en geeft toegang tot het complete aanbod films en series op Netflix.
 • Premium: Het abonnement premium heb je al voor €13,99 per maand en is het meest uitgebreide pakket. Kijk naar alle films en series op Netflix in Ultra HD (wanneer beschikbaar) op vier schermen tegelijk. Met de opkomst van Ultra HD content haal jij de beste beeldkwaliteit in huis.

Ondersteunde apparaten voor Netflix

Hieronder een lijst van veelgebruikte apparaten die Netflix ondersteunt:

 • Alle computers in ondersteunde browsers
 • Windows App voor Netflix
 • Alle tablets (iPads, Android etc.)
 • Alle mobiele telefoons (Android, Apple, Windows)
 • Alle spelcomputers (Nintendo Wii U, Microsoft Xbox 360 en One, Sony PlayStation 3 en 4)
 • Alle Smart TV’s (Samsung, Philips, Panasonic, LG en Sony)
 • Google Chromecast / Apple TV / Roku / TiVo Premiere DVR

Een abonnement kan op twee apparaten tegelijk worden gebruikt.

Aanbod op Netflix Nederland

Uiteindelijk draait het natuurlijk om de series en films die (in HD) worden aangeboden. Netflix heeft een eigen term, namelijk SuperHD. Het komt erop neer dat een HD-film gecomprimeerd wordt waardoor de wachttijd korter is en er geen haperingen optreden tijdens het kijken.

Netflix onderscheidt zich door het enorme aanbod van tv-series:

De online videodienst heeft ook video’s voor kinderen, Nederlandse series, cabaretregistraties en bekende Nederlandse films zoals: Komt een vrouw bij de dokter en Alles is liefde in hun aanbod. Het filmaanbod van Netflix is recent en sterk gevarieerd. Daarnaast zijn veel films ondertiteld en beschikbaar in HD.

Een nadeel van het aanbod van films bij Netflix is dat dat de meest recente bioscoopfilms niet direct te bekijken zijn. Dit is bij Pathé Thuis wel het geval. Ook het aanbod van films is bij Videoland on demand groter dan bij Netflix.

Netflix Original series

Ook ontwikkelt Netflix eigen series, de bekendste is House of Cards met Kevin Spacey. Hij speelt een ambitieus politicus die alles doet om aan de top te komen. Deze serie is ongekend populair en het tweede seizoen is in februari in 1 keer online verschenen. Een andere serie die speciaal voor Netflix is gemaakt is; Orange is the new black.

Ons oordeel over Netflix

Voordelen

 • Streamen op bijna elk apparaat
 • Tot 4 apparaten tegelijk streamen mogelijk op Ultra HD
 • Groot aanbod van populaire series
 • Eigen producties die nergens anders te zien zijn
 • Download jouw favoriete series en films voor in het vliegtuig, trein of elders

Nadelen

 • Recente bioscoopfilms ontbreken in het aanbod
 • Losse films kopen niet mogelijk

 

Score

90/100

 
 
 
 
 
 
Privacy Policy