Netflix

 

netflixNetflix is een Amerikaanse online videodienst opgericht in 1997 door Marc Randolph en Reed Hastings. Het hoofdkantoor van Netflix bevindt zich in Los Gatos, Californië. Netflix is afgelopen jaren enorm in populariteit gegroeid. In 2002 waren er 857.000 mensen die gebruikt maakten van hun diensten en vijf jaar later, in 2007, zaten ze op 7,5 miljoen gebruikers. In 2010 besloten ze om hun diensten niet alleen in de Verenigde Staten aan te bieden. Canada was het eerste land waar de service geïntroduceerd werd. In 2012 begon de uitbreiding naar Europa. In september 2013 zijn de diensten van Netflix ook in Nederland beschikbaar en in datzelfde jaar heeft de Amerikaanse online videodienst al meer dan 40 miljoen gebruikers wereldwijd aan zich weten te binden.

Een groot voordeel van Netflix is dat het systeem sterk gepersonaliseerd is. Je kunt een profiel aanmaken en aangeven welke films en series je leuk vindt, en films en series die je hebt gekeken beoordelen. Andere gebruikers kunnen dit ook doen en daar rollen dan aanbevelingen voor andere films of series uit.

Prijs / betalingswijze

Voor 8 euro per maand krijg je onbeperkt toegang tot het aanbod van Netflix. Het abonnement is maandelijks op te zeggen en de eerste maand is gratis. Er is bij Netflix geen mogelijkheid om een losse film aan te schaffen.

Ondersteunde apparaten

Hieronder een lijst van veelgebruikte apparaten die Netflix ondersteunt:

 • Alle computers in browser
 • Alle tablets (iPads, Android etc.)
 • Alle mobiele telefoons (Android, Apple, Windows)
 • Alle spelcomputers (Nintendo Wii U, Microsoft Xbox 360 en One, Sony PlayStation 3 en 4)
 • Alle smart tv’s (Samsung, Philips, Panasonic, LG en Sony)
 • Google Chromecast / Apple TV / Roku / TiVo Premiere DVR

Een abonnement kan op twee apparaten tegelijk worden gebruikt.

Aanbod Netflix

Uiteindelijk draait het natuurlijk om de series en films die (in HD) worden aangeboden. Netflix heeft een eigen term, namelijk SuperHD. Het komt erop neer dat een HD-film gecomprimeerd wordt waardoor de wachttijd korter is en er geen haperingen optreden tijdens het kijken.

Netflix onderscheidt zich door het enorme aanbod van tv-series:

De online videodienst heeft ook video’s voor kinderen, Nederlandse series, cabaretregistraties en bekende Nederlandse films zoals: Komt een vrouw bij de dokter en Alles is liefde in hun aanbod. Het filmaanbod van Netflix is recent en sterk gevarieerd. Daarnaast zijn veel films ondertiteld en beschikbaar in HD.

Een nadeel van het aanbod van films bij Netflix is dat dat de meest recente bioscoopfilms niet direct te bekijken zijn. Dit is bij Pathé Thuis wel het geval. Ook het aanbod van films is bij Videoland on demand groter dan bij Netflix.

Netflix only series

Ook ontwikkelt Netflix eigen series, de bekendste is House of Cards met Kevin Spacey. Hij speelt een ambitieus politicus die alles doet om aan de top te komen. Deze serie is ongekend populair en het tweede seizoen is in februari in 1 keer online verschenen. Een andere serie die speciaal voor Netflix is gemaakt is; Orange is the new black.

Ons oordeel

Voordelen

 • Streamen op bijna elk apparaat
 • Op 2 apparaten tegelijk streamen mogelijk
 • Groot aanbod van populaire series
 • Eigen producties die nergens anders te zien zijn

Nadelen

 • Recente bioscoopfilms ontbreken in het aanbod
 • Losse films kopen niet mogelijk

 

Score

90/100

 
 
 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

 
 

Leave a Comment

 

You must be logged in to post a comment.

 
 
 
Privacybeleid