Pathé Arnhem heeft grootste IMAX-scherm van Nederland

 

Pathe arnhem

Op 20 oktober opende Pathé naast het station van Arnhem een nieuwe vestiging: Pathé Arnhem. De nieuwe bioscoop beschikt over maar liefst 6 verdiepingen en 9 zalen, waarvan er één geschikt is voor IMAX. Verder zijn alle zalen voorzien van de meest moderne geluidssystemen. Alle zalen beschikken over Dolby 7.1, Dolby Atmos of IMAX immersive sound.

Het gebouw is ontworpen door Powerhouse Company en is gelegen in het nieuw ontwikkelde stationsgebied van Arnhem, dat steeds meer vorm begint te krijgen. Het gebouw maakt indruk en heeft iets weg van een jaren ’70 kantoorgebouw, met 6 verdiepingen en een capaciteit van 1683 stoelen, automatische kassa’s, een zelfbedieningshop en een schitterend uitzicht over de stad op elke verdieping. De IMAX-zaal is het pronkstuk van de nieuwe bioscoop. Het is niet alleen de eerste IMAX-zaal in het oosten van Nederland, maar heeft ook meteen het grootste IMAX-scherm van heel Nederland met afmetingen van 21 bij 12 meter.

Hoogste bioscoop

Pathé Arnhem heeft niet alleen het grootste IMAX-scherm van Nederland, het is ook nog eens de hoogste bioscoop van ons land. Het IMAX-scherm was daar de reden voor. Door het afwijkende aspect-ratio van een IMAX-film moest de zaal namelijk niet alleen breder zijn, maar ook hoger. Giovani Dolci van IMAX licht toe: “Dit is voorlopig het meest geavanceerd wat mogelijk is, zonder dat het een kermisattractie wordt. We willen dat de bezoekers zich volledig ondergedompeld voelt in de film, qua beeld en geluid, een totale ‘immersive experience’! Jaarlijks worden meer dan 40 films gemaakt speciaal voor IMAX, waardoor de zaal optimaal benut kan worden.

Ze zijn er in Arnhem dan ook enorm trots op dat ze over de meest geavanceerde technieken beschikken. Theatermanager Joost Grootings is blij de grote mogelijkheden die de 9 zalen hem bieden: “In de Rembrandt bioscoop, met 5 zalen, kan je niet elke titel draaien en soms moesten we een titel die minder goed liep minder goede tijden geven waardoor het sowieso slechter ging lopen. Dat hoeft nu niet meer. Films kunnen langer draaien en dat zorgt voor een bredere programmering.”

 
 
 
 
 
 
Privacy Policy