Netflix helpt bij het uitzoeken van een nieuwe tv

 

Wordt het tijd voor een nieuwe tv en wil je niets liever dan films en series in de allerhoogste kwaliteit kunnen kijken? Dan kan het een aardige zoektocht zijn om de juiste televisie te vinden die aansluit op jouw wensen. Je kunt online talloze modellen gaan vergelijken en alle technische specificaties tot op de letter uitpluizen. Of je vraagt advies van een goede vriend die toevallig expert is, zoals Netflix bijvoorbeeld. Het bedrijf gaat namelijk starten met een programma waarin smart-tv’s worden beoordeeld op hun ‘Netflix-vriendelijkheid’.

Waar worden de tv’s op beoordeeld?

Nogal een ambitieus streven, waarbij je je al snel afvraagt hoe objectief dit gaat zijn. Netflix zegt in ieder geval dat het een onafhankelijk test wordt en dat er dus geen deals met tv-producenten zijn. De smart-tv’s worden daarbij op verschillende punten beoordeeld, die volgens het bedrijf van belang zijn voor een prettige kijkervaring. Hoe snel gaat de tv bijvoorbeeld aan en hoelang duurt het voordat een app laadt? Ook de gebruiksvriendelijkheid van de menu’s van de televisies speelt een rol. Tv’s die de test goed doorstaan zullen vervolgens herkenbaar zijn aan een speciale Netflix-badge.

netflix-samsung-ultra-hd-tv

Blik op Ultra-HD

Ook de wens van Netflix om meer Ultra-HD content aan te bieden speelt mee in dit programma. Het is immers belangrijk dat klanten een tv hebben die deze hoge standaard ondersteunt. Daarbij speelt overigens niet alleen de televisie zelf een rol, maar ook de internetverbinding. Voor de standaard uitzendingen is een gewone internetverbinding voldoende, maar voor deze hoge kwaliteit is een snelle verbinding aan te raden.

Het keuringsprogramma van Netflix gaat voorlopig overigens alleen nog in de Verenigde Staten van start, wellicht dat Europa snel zal volgen.

 
 
 
 
 
 
Privacy Policy