Home / Series /

‘It’ all good, man’ met spin-off Better Call Saul

 

“Hij was niet altijd Saul Goodman, advocaat voor de chemicus-wordt-methdealer Walter White. Zes jaar daarvoor was hij Jimmy McGill, een kleine advocaat die naam probeert te maken.” – IMDB

Als je Breaking Bad leuk vond, dan ga je houden van de spin-off die Netflix maakte met de advocaat van Walter White. Hoe is Saul Goodman de louche advocaat geworden die we zien in de eerste seizoenen van Breaking Bad?

Vince Gilligan (Breaking Bad) creëerde de spin-off met Peter Gould, de man die de Breaking Bad-aflevering schreef waarin Saul Goodman (Bob Odenkirk) geïntroduceerd werd, en dit zorgt ervoor dat BB-fans hun hart kunnen ophalen bij Better Call Saul. De lange, trage scenes die zo kenmerkend zijn voor de originele serie zien we terug in deze spin-off, waarmee de ons zo bekende spanningsboog voortdurend gespannen blijft. Voeg hier wat karakters uit BB aan toe (Mike Ehrmantraut en Tuco, No-Doze & Gonzo) en de vertrouwde setting in Albuquerque, en je hebt je nieuwe lievelingsserie.

It’s all good, man

Saul Goodman, de verbastering van ‘it’s all good, man’, gaat in zijn beginjaren als advocaat nog door het leven als Jimmy McGill, zijn echte naam. Om ervoor te zorgen dat hij zijn plek in de branche verovert en kan rondkomen, grijpt hij iedere zaak aan. In juli 2012, toen de serie nog niet officieel in de maak was, liet Gilligan zich al ontvallen dat hij zich verheugde op een advocaatserie waarin “de belangrijkste advocaat er alles aan doet om uit de rechtbank te blijven”. Deze praktijken, die vaak natuurlijk niet he-le-maal koosjer zijn, zorgen ervoor dat je als kijker langzaam getuige bent van de transformatie van Jimmy McGill naar Saul Goodman.

“I’m yhe number one on your speed dial right next to your weed dealer”

Het eerste seizoen, bestaand uit 10 afleveringen, ging op 8 februari 2015 op Netflix in première. Het volgende seizoen (13 afleveringen) wordt begin 2016 verwacht.

 
 
 
 
 
 
Privacy Policy