Home / Series /

Walter White transformeert in hitserie Breaking Bad

 

Wanneer Walter White in de hitserie Breaking Bad hoort dat hij een terminale longkanker heeft, wil hij zijn zwangere vrouw en zoon niet in financiële problemen brengen. Hij schakelt Jesse in, één van zijn studenten waarvan hij weet dat hij in de drugssector zit, en begint met het brouwen van de beste Crystal Meth. Vanaf dat moment neemt het verhaal steeds absurdere vormen aan, en wat we zojuist beschreven is nog maar slechts de pilotaflevering.

breaking-bad-walter-white-clarks

Outfits als symboliek

Breaking Bad heeft in de ruim vijf jaar dat het op de buis was zo’n zes Emmy Awards gewonnen, en één van die Emmy’s had voor costume designer Kathleen Detoro moeten zijn. Van het begin tot het eind symboliseert de kleding van de personages hun karakteristieken van dat moment. Whites zwangere vrouw begint in het lichtblauw; de kleur van loyaliteit. Maar naarmate ze steeds meer aversie voelt voor de leugens van Walter, changeert haar kleding van lichtblauw naar groen; de kleur van zelfrespect en onafhankelijkheid. Jesse, Whites compagnon, draagt in het begin vaak geel of gele accenten; de kleur van de illuminatie en onvolwassenheid.

De outfits van Walter White

En natuurlijk hebben de outfits van Walter White de meeste betekenis. Hij begint als een beige verschijning: saai en voorspelbaar. Langzaamaan draagt hij steeds meer groen, wat later verandert naar donkere grijzen en zwart wanneer ook zijn karakter zijn donkere kant laat zien en hij steeds verder het pad afraakt.

collage-outfits-walter-white

Schoenen enige vertrouwde

Niet het minst belangrijk in dit geheel zijn de schoenen van de hoofdpersoon. De trouwste fans kunnen aan zijn schoenen zien of hij nog de saaie degelijke leraar is, of de hardcore crimineel. En dit komt niet door verschillende soorten schoenen: in de serie draagt White niets anders dan Clarks Boots. Deze schoenen zijn, mede door het succes van de show, inmiddels met het subtiele krokodillenpatroon in vier nieuwe kleuren verkrijgbaar. De verschillende Clarks zijn ook in Nederland verkrijgbaar.

De Clarks passen in eerste instantie perfect bij Walter als doodgewone scheikundeleraar, een klassieke schoen voor een antieke man. Maar White neemt het image van de schoen met zich mee naarmate hij transformeert. In de serie draagt hij lichtbruine Wallabees bij het begin van zijn reis, donkerbruine varianten als hij net kaal is, en zwarte wanneer hij echt ver van zijn beige zelf van het begin afstaat. Maar zoals Kathleen Detoro zelf zegt, “Walt blijft in één ding betrouwbaar; en dat zijn zijn schoenen.”

clarks-walter-white

 
 
 
 
 
 
Privacy Policy