Home / Series /

De 5 verborgen schatten van Netflix

 

Een paar geleden dachten we met de komst van digitale televisie en een bijbehorend oneindig aantal series al dat we het toppunt van het tv kijken hadden bereikt. Maar tegenwoordig is het toch aannemelijker dat Netflix de tv van de toekomst is, met een groot aanbod dat vooral beter op maat van de individuele kijker is.

Het bedrijf produceert ook eigen series, waarvan House Of Cards en Orange Is The New Black grote hits zijn. Maar er zijn ook parels op Netflix te vinden met minder kijkers, die we vandaag graag even voor je tippen!

1. Broadchurch

Britse detectives hebben door de prachtige omgevingen en unieke culturele trekjes altijd een voorsprong op series uit andere landen. Broadchurch speelt zich af in het prachtige Dorset, maar is in alle opzichten spannender, scherper en duisterder dan veel andere Britse detectives.

2. Fargo

Een serie die gebaseerd is op de gelijknamige film van de Coen Brothers, die ook betrokken zijn bij de serie. Zeker geen slap aftreksel van de film, maar een beklemmende en soms absurde serie die zich in de typische wereld afspeelt die je wél zult herkennen uit de film.

3. The Fall

Zeg, is dat niet… inderdaad, in The Fall zien we Gillian Anderson die we natuurlijk nog kennen als Dana Scully uit The X-Files. In deze serie is ze een detective die voor een mysterieuze zaak afreist naar het Noord-Ierse Belfast. Bloedstollend spannend en verrassend.

4. Archer

Eindelijk weer eens een goede cartoon voor volwassenen! In Archer kijken we mee naar het wel en wee van de fictieve veiligheidsdienst ISIS, waar slechte grappen, drank en onzedelijkheden de boventoon voeren.

5. The Missing

Nog een Britse detective van een verbazingwekkend hoog niveau. Deze speelt zich alleen af in Frankrijk, waar een Brits stel een wanhopige zoektocht onderneemt naar hun vermiste zoon. Alleen al de glansrol die James Nesbitt speelt maakt deze serie de moeite waard.

 
 
 
 
 
 
Privacy Policy