Home / Series /

Verliest Jon Snow zijn wilde haren? [SPOILER ALERT]

 

jon snow

Vele fans van Games of Thrones waren geschokt toen het populaire personage Jon Snow aan zijn einde kwam. Voor sommigen was zijn dood zo’n dramatische gebeurtenis dat er al snel allerlei theorieën de ronde deden over zijn herrijzenis. De fans werden hierin gesterkt doordat auteur George R.R. Martin, die ook de boeken van Games of Thrones schreef, verkondigde dat de dood van personages niet ook hun einde hoeft te betekenen.

Er komen steeds meer theorieën bij. Hieronder een aantal kanshebbers op een rijtje:

White Walker theorie

Laat de Night’s King hem herrijzen uit de dood en wordt hij een White Walker?

Wolftheorie

Martin suggereert in zijn boeken dat Snow ook de gedaante van een dier aan kan nemen. Kan hij terugkeren als zijn reuzenwolf Ghost?

R+L=J theorie

Deze veel genoemde theorie ziet Jon Snow als het liefdeskind van de vroegere troonopvolger Rhaegar Targaryen en Lyanna Stark. De Targaryenfamilie heeft een magische connectie met vuur. Kan vuur hem weer tot leven wekken?

De Melisandre theorie

The red woman kan een grote rol spelen in het tot leven wekken van Snow. Als priesteres heeft zij deze gave. Dit is een favoriete theorie. Mede door de hints die de vertolkster van Melisandre, Carice van Houten, gaf tijdens een interview met The New Daily. En waarom keert Melisandre, na een tijd van afwezigheid, terug op het moment dat Snow gedood wordt?

carice van houten

Er zijn ook nog hints in het echte leven te vinden:

De contracttheorie

Het gerucht gaat dat de vertolker van het karakter Snow, Kit Harington, zijn contract verlengd heeft voor het zesde seizoen met een optie voor het zevende seizoen.

De haarkniptheorie

Een fan heeft een petitie gestart om daarmee van Harington te eisen zijn lange haren af te knippen. Als hij toch niet meer terugkeert als Snow dan zou hij dit zonder problemen kunnen doen.

Komt Snow terug of niet? Deze brandende vraag is in ieder geval een extra reden om je te verheugen op het nieuwe seizoen van Games of Thrones.

 
 
 
 
 
 
Privacy Policy