Home / Series /

Netflix ontsnapt niet aan magie Once Upon A Time

 

once-upon-a-time-abc-featuredIn Nederland was ze eerder al te zien op Net5, maar nu komt de populaire serie Once Upon A Time ook via Netflix naar je huiskamer. De eerste 3 seizoenen zijn sinds september al beschikbaar voor abonnees in België en Nederland. Fans van Lost zullen wellicht hun hart kunnen ophalen. De scenario’s zijn immers bedacht door dezelfde creatieve geesten, Edward Kitsis en Adam Horowitz.

Reis door een sprookjesboek

Maar waar je bij Lost al eens de draad kon kwijtraken, houdt Once Upon A Time het eerder simpel. Het verhaal speelt zich af in het slaperige stadje Storybrooke, waar alle sprookjesfiguren tegen wil en dank verzeild zijn geraakt na een kwade vloek. Zelf weten ze hier echter niets meer van, gevangen in de dagelijkse sleur van onze moderne wereld. Wanneer een zekere Emma Swan in de openingsscène het stadje binnenrijdt, begint het tij langzaam te keren in het voordeel van magie en fantasy.

images (4)

In elke aflevering wordt een bekend sprookje in een nieuw jasje gestoken. Dat is meteen die simpele sprookjesboek-achtige verhaalstructuur. De personages zal je onmiddellijk herkennen, maar het plot heeft meestal een donker tintje gekregen. Roodkapje als weerwolf, Sneeuwwitje als outlaw, het is eens wat anders dan de traditionele brave versies. Door flashbacks en reizen tussen werelden wervelt het verhaal niet alleen door Storybrooke, maar ook door tot de verbeelding sprekende plaatsen als het Betoverde Woud, Wonderland en Neverland.

Van Disney doordrongen

Once Upon A Time wordt gemaakt door de Amerikaanse zender ABC. Die is op haar beurt weer eigendom van The Walt Disney Company. Dus het is geen toeval dat er veel sprookjesfiguren uit bekende Disney films de revue passeren. Een ander leuk weetje is dat Lady Gaga gevraagd werd de rol van goede fee te spelen. Zij weigerde echter. Misschien strookte het niet helemaal met haar imago.

Hieronder kun je alvast de trailer bekijken van het eerste seizoen. In Amerika duurt de betovering nu al 4 seizoenen. Het is als serie dus zeker geen eendagsvlieg.

 
 
 
 
 
 
Privacy Policy