Home / Series /

3de seizoen hitserie Girls

 

Een serie van HBO over een schrijfster en haar drie beste vriendinnen in New York; klinkt bekend. Maar dit zijn meteen de enige overeenkomsten die de serie Girls heeft met de hitserie Sex and the City uit de jaren negentig. In tegenstelling tot de met schoenen geobsedeerde Carrie Bradshaw in SatC, heeft protagonist Hannah in Girls géén geld voor schoenen en bovendien over het algemeen geen baan. Haar vriendinnen Marnie (die het overigens op het begin wel aardig voor elkaar heeft), de naïeve Shoshanna (een even hilarisch personage als haar naam) en Jessa (Brits, excentriek en impulsief) maken het rare plaatje compleet.

Vorige seizoenen

let op: kleine spoilers

In seizoen 1 maakten we kennis met de vier dames, die zich niet gedragen naar de huidige standaard van hoofdpersonages in vrouwenseries. Hannah, gespeeld door bedenker en producer Lena Dunham, gaat schaamteloos om met haar niet-slanke verschijning in combinatie met kleine borsten, en is meer dan eens naakt te zien in rare seksscènes met haar zogenaamde vriendje Adam (Adam Driver). In seizoen 2 heeft ze opeens een nieuw vriendje, hoewel Adam (herstellende van een ongeluk aan het einde van seizoen 2) nooit volledig uit beeld verdwijnt. Doordat Girls zo echt, uniek, rauw en schaamteloos is, is de serie in de VS niet alleen een hit onder de vrouwen, maar zijn ook mannen massaal verslaafd.

Seizoen 3

Nog een maand totdat seizoen 3 begint in Amerika, en de trailer is veelbelovend. Met de tekst “It’s really liberating to say ‘no’ to the shit you hate” heeft Lena Dunham de bekende toon voor de sfeer weer gezet. Het lijkt erop dat Charlie, de ex-vriend van Marnie, nu voorgoed uit de picture is, maar dat we gelukkig wel weer op minstens één liefdesscène van Hannah en Adam kunnen rekenen.

De serie Girls is sinds seizoen 1 in 2012 al geprezen met een Emmy en twee Golden Globes (beste televisieserie en beste actrice in een comedy), nog tien andere prijzen en 22 nominaties. Vanaf 12 januari volgend jaar wordt seizoen 3 in Amerika uitgezonden.

 
 
 
 
 
 
Privacy Policy