Home / Films /

Annie Hall verkozen tot grappigste film allertijden

 

The Writer’s Guild of America heeft het scenario van Woody Allen voor de film Annie Hall uitgeroepen tot het grappigste scenario allertijden. Allen had de regie en had één van de hoofdrollen in de film die in 1977 werd uitgebracht. De andere hoofdrol was voor Diane Keaton.

De romantische komedie werd in 1978 bekroond met 4 Oscars tijdens de Academy Awards en ontving in totaal 30 prijzen. De film gaat over de moeizame relatie tussen 2 neuroten uit New York. Alvy Singer (Woody Allen) en Annie Hall (Diane Keaton) bediscussiëren diverse onderwerpen, zoals therapieën, film versus televisie, drugs en antisemitisme. Dit gaat gepaard met obsessieve psychoanalyses en andere na beschouwingen. Uiteindelijk besluiten ze uit elkaar te gaan, omdat ze te veel van elkaar verschillen. Daarna vertrekt Annie naar Los Angeles om door te breken als zangeres, Alvy reist haar achterna als hij zich realiseert dat hij nog steeds verliefd op haar is. Annie is inmiddels echter al ingetrokken bij een belangrijke Hollywood-baas en Alvy keert uiteindelijk gedesillusioneerd terug, later ontmoeten ze elkaar weer, als vrienden.

The Writer’s Guild of America is een vakbond van schrijvers die werken voor de filmindustrie en televisie en stelde een lijst op van de 101 grappigste scenario’s. Op de tweede plaats eindigde het scenario van Some Like it Hot, een film uit 1959 die geschreven werd door Billy Wilder. Op de derde plek eindigt Groundhog Day uit 1993, die film werd geschreven door Danny Rubin en Harold Ramis. De oudste film op de lijst was The Gold Rush van Charlie Chaplin, die al in 1925 werd uitgebracht.

 
 
 
 
 
 
Privacy Policy