Home / Series /

Waar kijk jij dit najaar jouw favoriete series?

 

Hoewel we in Nederland nog altijd wat achterlopen op de VS als het aankomt op het aanbod van tv-series, is er de laatste jaren gelukkig wel verbetering opgetreden. Vooral door de introductie van betaal- en streamingdiensten kunnen we eindelijk een groot deel van de kwaliteitsseries kijken wanneer die ook aan de andere kant van de oceaan voor het eerst worden uitgezonden.

En zoals we eerder al hebben gemeld gaan er weer heel wat series en nieuwe seizoenen van start dit najaar. Wat mogen we in Nederland verwachten?

HBO

HBO is natuurlijk vooral bekend vanwege topseries als Game of Thrones en True Detective, maar helaas zullen de nieuwe seizoenen van die series pas in het voorjaar van 2016 beginnen. In het najaar heeft de zender echter ook een aantal series die een nieuw seizoen ingaan. Zo is de miniserie Show me a Hero al van start gegaan, gaan seizoen 4 van Project Greenlight en seizoen 2 van Doll & Em over enkele dagen in première en zal seizoen 2 van The Leftovers begin oktober in première gaan.

Film1

Film1 richt zich de laatste tijd ook wat meer op series en ook bij Film1 zijn dit najaar een tweetal leuke series die een nieuw seizoen ingaan te zien. Het derde seizoen van de Zweeds/Deense serie The Bridge is een paar dagen geleden van start gegaan en het derde seizoen van Rectify wordt in oktober uitgezonden. Hierbij plaatsen we wel de vermelding dat het derde seizoen van Rectify inmiddels al enkele maanden geleden in de VS werd uitgezonden, een wereldwijde première is het dus niet.

Netflix

Netflix heeft de afgelopen jaren ook flink aan de weg getimmerd en zij hebben inmiddels aardig wat series die in première gaan bij de streamingdienst. Ook hier geldt echter dat het nieuwe seizoen van de meest bekende serie, House of Cards, pas in het voorjaar van 2016 zal starten. In het najaar kom je bij Netflix echter niks te kort met Narcos dat al in première is gegaan en de premières van het derde seizoen van Hemlock Grove in oktober en Master of None, With Bob and David en Jessica Jones in november.

Videoland

Videoland heeft geen echte toppers als Game of Thrones of House of Cards in het assortiment, maar aangezien de nieuwe seizoenen van die series niet in het najaar van start gaan zou het een goed alternatief voor HBO, Film1 of Netflix kunnen zijn. Een nadeel is echter wel dat de series op Videoland zelf weinig produceert en daardoor verschijnen series bij Videoland vaak pas enkele maanden na de première in de VS. Zo verschijnt de miniserie Tut deze maand enkele maanden nadat deze al is uitgezonden in de VS en wordt het derde seizoen van Hannibal wellicht ook dit najaar toegevoegd.

Wie van de vier?

Natuurlijk hebben we hier alleen de series genoemd die recent zijn en (vrijwel) gelijktijdig worden uitgezonden met de première in de VS. Er is bij alle vier de diensten echter veel meer te zien dan de hierboven genoemde series en je zal waarschijnlijk bij alle vier genoeg content vinden om je een maand zoet te houden. Wel steken Netflix en HBO er qua series nog altijd echt bovenuit en als we kijken naar de programmering in het najaar zou onze voorkeur uitgaan naar Netflix.

 
 
 
 
 
 
Privacy Policy