Verliefd op Ibiza best bezochte Nederlandse film 2013

 

De Nederlandse film was ook dit jaar weer populair in de bioscopen. Twintig Gouden Films werden uitgereikt aan producties van eigen bodem die meer dan 100.000 bezoekers trokken. Het precieze aandeel van de Nederlandse film in de bioscoop wordt pas begin januari bekend gemaakt, maar de top 3 van best bezochte Nederlandse films is al wel bekend. De romantische komedie Verliefd op Ibiza trok de meeste bezoekers in 2013: 720.000 in totaal.

De natuurfilm De Nieuwe Wildernis behaalde verrassend een tweede plaats. Hoewel documentaires over de natuur doorgaans geen echte publiekstrekkers zijn, kochten 681.000 mensen een kaartje om de film over het dierenleven in de Oostvaardersplassen te zien.

Spijt! is de zesde verfilming van een boek van de kinderschrijfster Carry Slee, trok ruim 417.000 bezoekers naar de bioscopen. De film over een dikke jongen die heel erg gepest wordt op school, won in totaal 16 prijzen in binnen- en buitenland.

De best bezochte familiefilm van 2013 is Mees Kees op Kamp. De tweede film, die gebaseerd is op de boeken van schrijfster Mirjam Oldenhave, trok in drie weken tijd meer dan 266.000 bezoekers. De eerste film werd in de eerste drie weken door 242.000 mensen bezocht. De film is nog een aantal weken in de bioscoop te zien.

 
 
 
 
 
 
Privacy Policy