Home / Series /

Seizoen 5 van Game of Thrones van start!

 

thrones-cast

Zondag 13 april om 03.00 uur Nederlandse tijd is het vijfde seizoen van start gegaan van de enorm populaire serie Game of Thrones bij HBO Amerika. In november 2014 verscheen er al een voorproefje online, maar nu gaat het dan toch echt weer beginnen.

Nederlands tintje

Ook dit seizoen is er weer een Nederlandse tintje aan de serie: zowel Michiel Huisman als Carice van Houten spelen weer mee. Beiden spelen inmiddels een paar jaar in de serie en de populariteit van de serie heeft er mede voor gezorgd dat beiden inmiddels internationaal zijn doorgebroken. Tijdens de première  van het vijfde seizoen in San Francisco verschenen ze beiden op de rode loper.

Verhaallijn

Game of Thrones is gebaseerd op de boeken van George R R Martin en speelt zich af in een fantasy-wereld. Op het continent Westeros strijden zeven families om de macht met veldslagen en complotten. Elke afleveringen sterven er gemiddeld 14 karakters, dus iedere keer is het spannend wie de aflevering weer zullen overleven. Ben je nog niet bekend met Game of Thrones of wil je je geheugen weer even opfrissen voor het nieuwe seizoen van start gaat; we hebben seizoen 1 tot en met 4 op een rij gezet.

 
 
 
 
 
 
Privacy Policy