Nederlandse on demand videodienst Ximon stopt

 

Op de website meldt Ximon dat de video on demand dienst vanaf aanstaande woensdag stopt. De Nederlandse dienst werd in april 2011 gelanceerd. De afgelopen jaren bood Ximon vooral oude Nederlandse films en series en internationale arthousefilms aan. De 143.000 abonnees en consumenten met een account hebben nog tot 29 januari om hun kijktegoed op te maken.

Groeiende markt

De groei van de  video on demandmarkt ging niet zo snel als het bedrijf had gehoopt, waardoor ze al langere tijd verlies leden. De zoektocht naar investeerders mocht niet baten, waardoor de stekker er nu definitief uit wordt getrokken. Op dit moment is Ximon nog wel in gesprek met andere on demand diensten die het digitale aanbod over kunnen nemen. Het is nog niet bekend welke bedrijven eventueel geïnteresseerd zijn.

Andere aanbieders

Eerder dit jaar kon je op de site lezen dat in 2013 het aantal huishoudens dat gebruik maakt van video on demand steeg naar 2,7 miljoen. De meeste van hen kijken via de kabel- of internetprovider en eenderde maakt gebruik van diensten zoals Ximon, Netflix en RTL XL.

 
 
 
 
 
 
Privacy Policy