Heerlijke feelgood movie Soof

 

Soof gezin

Het gaat super met de Nederlandse films. Er worden er steeds meer gemaakt, en de kwaliteit ligt ook veel hoger dan een aantal jaren geleden. Een heel goed voorbeeld hiervan is de hilarische film Soof. Deze film is hét bewijs dat er in Nederland wel degelijk goede films gemaakt kunnen worden. Mede dankzij de goede cast van de film.

Soof in vogelvlucht

Sophie is aardig op weg naar de 40 en is getrouwd met Kasper, en samen hebben ze 3 kinderen. Beiden zijn zo druk dat ze amper tijd voor elkaar hebben. Kasper is financieel jurist en Soof runt, zonder al te veel succes, een cateringbedrijfje vanuit huis. Kasper wordt geleefd door zijn werk en hakt op een dag de knoop door en neemt een jaar vrijaf van zijn werk zodat Soof zich kan storten op haar eigen cateringbedrijfje. Hij gaat hierin zelfs zo ver dat hij een Poolse klusjesman inhuurt om hem te helpen de schuur volledig om te bouwen tot kookschuur voor zijn vrouw. Kasper stort zich volledig op dit project en de kinderen, en merkt dat het best hard werken is gewoon thuis blijven. Hij heeft heel veel moeite om dit allemaal in goede banen te leiden, en dit leidt tot nog meer spanningen tussen de twee.

Soof en Jim

Hoe het verder ging

Soof heeft succes met haar cateringbedrijfje en krijgt veel aandacht van de choreograaf Jim Cole, gespeeld door Dan Karaty. Hij geeft haar wél de aandacht waar ze zo erg naar verlangt, en ze slaat zijn avances dan ook niet meteen af. Sterker nog, ze geniet van het feit dat ze dankzij Jim de catering mag doen op de meest exclusieve en chique feestjes. Beiden doen op geheel eigen manier moeite om de relatie nieuw leven in te blazen, en dit heeft hilarische momenten tot gevolg. Soof haalt echt alles uit de kast om haar man Kasper te verleiden.

 Zal het nog goed komen tussen Soof en Kasper?

Het loopt zo uit de hand tussen de twee, dat er op een gegeven moment zelfs een scheiding aangevraagd wordt door Kasper. Als hun zoontje door het eten van rattengif in het ziekenhuis terecht komt, loopt het tot een climax en gaat Soof in de schuur wonen.

Gelukkig komt tijdens de opening van de Kookschuur van Soof alles toch nog goed tussen de twee, als ze zich allebei realiseren hoeveel ze, ondanks alles, van elkaar houden.

Soof, een heerlijke feelgood movie

 
 
 
 
 
 
Privacy Policy