Home / Films /

Fifty Shades of Grey; leeg, storend en walgelijk

 

collection-fiftyshades-gallery_0

De film moest een sensatie worden. Net zo’n groot succes als het boek Fifty Shades of Grey, dat in 52 talen is vertaald en één van de best verkochte boekenreeksen ooit is. De recensenten zijn het erover eens.

De film Fifty Shades of Grey gaat over de relatie tussen de 27-jarige miljardair Christian Grey en studente Anastasia Steele. Op 11 februari 2015 is de film internationaal in première gegaan. De recensenten hebben hun oordeel geveld. En die is alles behalve mals. Stijlvol en ‘prima te bekijken’ zijn zo ongeveer het enige positieve dat over de film te melden is volgens de recensenten:

Trouw: ‘Vlees nog vis’… ‘’Al gauw beginnen de boeketreeksclichés te kriebelen. Dat hij steeds een gevoelig liedje speelt op de vleugel na de seks. Dat het buiten onweert als zij verdrietig is. En dat we haar alsmaar naakt naar adem zien snakken, terwijl hij buiten beeld blijft.”

Ook de buitenlandse recensenten zijn niet erg enthousiast.

The New York Times: ”Het acteerwerk is op soapniveau en het personage Anastasia klopt niet. Haar gedrag is onlogisch, er is geen patroon en geen coherente set van oorzaken of grenzen.”

The Guardian: “Hoe hard en stomend de vrijpartijen in het boek zijn, zo slap en zacht komen ze uit op het witte doet.”

Rolling Stone Magazine: ”Het ware publiek van Fifty Shades of Grey is hongerig naar straf – door verveling.”

Dit is nog maar een greep uit de vele negatieve recensies. Toch wordt de film nu al tot een financieel succes gerekend. De fans van de boeken konden in principe al meegeteld worden als bezoeker van de film. Daarmee is het een gegarandeerd succes geworden. Goede film of slechte.

Oordeel zelf ook. Maar wacht totdat de film op dvd te verkrijgen is of als hij via je televisie en internetprovider aangeboden wordt. Thuis kan je steeds beter terecht voor actuele hoogwaardige en kwaliteitsfilms. Door Fifty Shades of Grey thuis te kijken kan je deze film streamen, pauzeren of terugspoelen. Verzeker jezelf ook van een goedverzorgde filmavond en oordeel zelf over Fifty Shades of Grey.

 
 
 
 
 
 
Privacy Policy