Home / Series /

Wekelijks walking dead

 

Season_5_cast_bannerOp maandag 13 oktober 2014 start bij Fox het nieuwe seizoen van de populaire tv-serie The Walking Dead. Ook in dit vijfde seizoen moet een groep toevallig bij elkaar gekomen overlevenden van de zombie-apocalyps, zich staande zien te houden te midden van een wereld die bevolkt wordt door mensenetende wandelende doden. Wekelijks zijn de nieuwe afleveringen te zien om 22.00, nog geen 24 uur na de Amerikaanse première. Voorafgaand aan het nieuwe seizoen zendt Fox de vier eerdere seizoenen als marathon uitzendingen uit in de weekenden. Hierdoor krijgt iedereen de kans om aan te haken bij deze succesvolle serie.

Zeer succesvol

In 2013 stond The Walking Dead met 3,6 miljoen downloads nog derde in de [url=http://www.stervideotheek.nl/top-10-meest-gedownloade-series-van-2013/]top tien van meest gedownloade series[/url], net achter Game of Thrones en Breaking Bad. De serie is over de afgelopen jaren regelmatig beloond met diverse prijzen waaronder een Emmy, America’s hoogste tv-prijs. Hoewel het centrale thema met zombies in de hoofdrol in de eerste plaats doet denken aan een horrorserie, is de serie in de kern voornamelijk een dramaserie te noemen. Niet het afslachten van de ondoden, maar de karakterontwikkelingen van de hoofdpersonen en hun onderlinge relaties staan centraal.

Trivia

Een paar leuke weetjes waarmee je interessant kunt doen wanneer je de serie kijkt met vrienden:

  • In de hele serie wordt het woord ‘zombie’ geen een keer genoemd. De ondoden heten walkers, biters of no-brains. Maar het woord zombie wordt niet in de mond genomen. .
  • De figuranten die ‘zombies’ spelen hebben hiervoor de ‘zombieschool’ moeten bezoeken om te leren lopen en bewegen als een zombie.
  • De serie is gebaseerd op een stripreeks.

 

 
 
 
 
 
 
Privacy Policy