Home / Films /

Top 10 kerstfilms die je gezien moet hebben

 

De ideale tijd om films te kijken is natuurlijk rond de feestdagen. Buiten is het koud, je bent lekker vrij en na een zwaar kerstdiner plof je het liefst de rest van de avond op de bank neer. Wij zetten daarom de 10 kerstfilms die je gezien moet hebben op een rij.

 

Arthurs Christmas (2011)

Om alle cadeaus op tijd te kunnen bezorgen, maakt de Kerstman van allerlei high-tech apparatuur gebruik. Maar aan het einde van de avond blijkt dat één kindje is overgeslagen. Arthur Christmas, de jongste zoon van de Kerstman, probeert het pakketje toch nog op tijd te bezorgen.

The Nightmare Before Christmas (1993)

De pompoenenkoning van Halloween Stad, Jack Skellington, verveelt zich. Halloween is elkaar jaar groter en enger, maar het geeft geen voldoening meer. Na zijn bezoek aan Kerstmis Stad besluit hij Kerstmis in Halloween te veranderen.

The Muppet Christmas Carol (1992)

Het beroemde kerstverhaal van Charles Dickens wordt door de Muppets verteld. Ebener Scrooge is een oude, rijke vrek die niet van Kersmis houdt. Maar wanneer hij op kerstnacht bezoek krijgt van drie geesten, verandert hij in een compleet andere man.

Love Actually (2003)

Tien liefdesverhalen in één film maken Love Actually dé romantische komedie voor tijdens de Kerstdagen.

The Grinch (2000)

The Grinch, een groen lelijk monster, heeft een hekel aan Kerstmis en besluit alle cadeaus in het kleine dorp van de Wie’s te stelen. Daar ontmoet hij Cindy Lou, een meisje dat ontdenkt dat the Grinch helemaal niet zo gemeen is.

Jingle All The Way (1996)

Howard komt zijn beloftes aan zijn zoontje nooit na. Na de zoveelste teleurstelling belooft hij een speciaal kerstcadeau te kopen. Maar op kerstavond blijkt geen winkel meer de Turboman te hebben. Dit keer wil Howard zijn zoon niet weer teleurstellen.

Home Alone (1990)

Waarschijnlijk geheel overbodig, want de film is al jarenlang iedere Kerst op de televisie, maar deze mag op de lijst natuurlijk niet ontbreken. De achtjarige Kevin blijft per ongeluk alleen thuis als de hele familie Kerst in Frankrijk viert. Rustig een film kijken zit er niet in, want hij moe twee inbrekers met slimme trucjes op afstand zien te houden.

Bad Santa (2003)

Ben je even helemaal klaar met Kerstmis en de bijbehorende clichés? Dan is Bad Santa een goede anti-kerstfilm. De Kerstman in deze film vloekt, rookt, drinkt en steelt.

 
 
 
 
 
 
Privacy Policy