Home / Series /

Samensmelting van technologie en creativiteit in docuserie “Firestarters”

 

In een nieuwe serie mini-documentaires onder de naam Firestarters kijken Discovery Channel en Vodafone naar de mobiele revolutie en de gevolgen die deze heeft op de creatieve industrie. De afleveringen van deze verfrissende mini-docu worden uitgezonden op Discovery Channel en kunnen hiernaast ook worden teruggekeken op de officiële website van het programma.

Zes afleveringen

De samenwerking tussen Vodafone en Discovery Channel heeft gezorgd tot de totstandkoming van 6 afleveringen die ieder de klemtoon leggen op een specifiek deelgebied binnen de wereld van technologie, creativiteit en innovatie. De eerste en tweede aflevering over respectievelijk fotografie en muziek zijn reeds uitgezonden (hieronder embeded).

De overige afleveringen zullen gaan over Media, Film, Mode en Kunst.

Mobiele revolutie

Dat mobiele technologie een steeds belangrijkere rol speelt in ons leven wordt duidelijk. Aflevering 1 ging over de Nederlandse iPhone-fotograaf Eelco Roos die online vele honderdduizenden volgers heeft, terwijl aflevering 2 ingaat op de relatie tussen mobiele techniek en creativiteit. Er wordt onder andere gekeken naar de iOS-applicatie Traktor waarmee dj’s op hun telefoon muziek kunnen mixen.

Uit de twee afleveringen die tot dusverre zijn uitgezonden blijkt duidelijk dat mobiele technologie op dit moment al voor de start van een grote revolutie heeft gezorgd en dat die revolutie voorlopig nog niet stopt. Vodafone investeert op dit moment dan ook stevig in mobiele communicatie en het bedrijf legt steeds meer de nadruk op data & connectiviteit. Voor Nederland betekent dit dat de uitrol van het 4g-netwerk zal worden versneld en dat steeds meer high-end telefoons, zoals de nieuwe iPhones standaard worden gecomplementeerd met de data-gerichte RED-abonnementen die ingericht zijn op de nieuwe 4g-verbindingen.

De 4g abonnementen zullen in de toekomst een steeds grotere rol gaan spelen, met name bij het streamen van audio en video. Diensten als Netflix, Spotify & Youtube hebben gezorgd voor de overbalasting van de (gratis) WiFi-netwerken van de NS-treinen, waardoor T-Mobile de streaming diensten in de treinen heeft moeten blokkeren.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) maakte vandaag bekend dat de telecomprovider deze ook daadwerkelijk mag blokkeren, maar er geen selectief onderscheid gemaakt mag worden. De nieuwe 4g snelheden zijn echter snel genoeg om ook via mobiel internet HD kwaliteit te kunnen streamen, al zullen de eerdergenoemde data-vretende diensten er wel voor zorgen dat je snel door je data limiet heen bent.

Het binnenhalen van informatie

3g-4g-innovatie

De innovatie van nieuwe mobiele technologieën zorgen ervoor dat we steeds sneller informatie en kennis naar ons toe kunnen trekken. Door nieuwe ontwikkeling op het gebied van het delen en binnenhalen van deze informatie wordt het ook mogelijk om de wensen van de gebruiker op betere en persoonlijkere manieren aan te sturen.

Het vervolg van de Firestarters-serie, #03 Museum of the future, zal gaan over de creatieve voorlopers en de toekomst van musea en zal 2 januari worden uitgezonden.

 
 
 
 
 
 
Privacy Policy