Home / Series /

New Girl: de ‘Friends’ van de 21e eeuw

 

De comedy New Girl, met Zooey Deschanel (500 Days of Summer) in de hoofdrol, was een hit vanaf het begin en trekt nu, in seizoen 3, nog altijd hoge kijkcijfers. De serie werpt, terwijl we het leven volgen van een stel huisgenoten, een moderne blik op vriendschap en romantiek. Hoe kan het dat zo een uitgemolken concept nog steeds werkt?

De personages

In seizoen 1 ontmoeten we de excentrieke Jess (Deschanel), die na een het uitgaan van haar relatie beland in een loft bij drie mannen. Ze is raar, grappig en geliefd bij het publiek, maar dat is niet waarom de serie zo’n succes is. Het ware succes zit in de mannen, stuk voor stuk interessante en eigenzinnige karakters. Vanaf moment één is er een interessante relatie tussen Jess en Nick (Jake Johnson). Nick heeft een helse relatie achter de rug, zijn rechtenstudie nooit afgemaakt, werkt nu achter de bar en is eigenlijk altijd negatief. Winston (Lamorne Morris) is een voormalig professioneel basketballer die in de war is over zijn leven en de loop van de seizoenen een geweldige band opbouwt met zijn kat. Schmidt (Max Greenfield) tot slot, is één van de beste personages die ooit in een serie heeft gezeten, die zichzelf het ultieme product van mannelijkheid acht en daardoor de grootste bron van input is voor de douchebag jar van de loft. Dit zootje wordt bij elkaar gehouden door model Cece (Hannah Simone), en het vijftal beleeft natuurlijk verrassende avonturen.

New Girl blijft grappig

Maar het zijn niet de avonturen die de serie zo mooi maken en vooral zo leuk houden. Zoals we niet vaak zagen na Friends in de jaren negentig, leer je in New Girl de personages kennen en ga je van ze houden. Iedere aflevering van ieder seizoen maakt je aan het lachen, en dat is waarom deze serie zich zonder twijfel met Friends, Scrubs en How I Met Your Mother mag meten.

Het laatste seizoen van New Girl was genomineerd voor twee Golden Globe Awards (Best Performance by an Actress in a Television Series voor Deschanel en Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Series voor Greenfield), het eerste seizoen was onder andere genomineerd voor vijf Emmy Awards.

 
 
 
 
 
 
Privacy Policy