Home / Films /

Enorme stijging populariteit Video On Demand

 

Het afgelopen jaar is het gebruik van Video on Demand flink gegroeid. Ongeveer 36% van de Nederlanders maakt er gebruik van. Dat percentage ligt nog hoger bij landgenoten onder 35 jaar. Meer dan de helft maakt gebruik van Video on Demand. Bij jongeren onder de 18 jaar is het percentage in 2014 gestegen van 38 % naar maar liefst 53 %.

Stichting Video on Demand

De cijfers komen voort uit de ‘Marktmonitor Video on Demand in Nederland’ die Stichting Video on Demand samen met GfK heeft uitgebracht. De stichting is een initiatief van de digitale contentaanbieders- en distributeurs UPC, Ziggo, NBCUniversal, Fox en Dutch FilmWorks en fungeert als een centraal informatiepunt en woordvoeder voor de ontwikkelingen op het gebied van Video on Demand .

vd

Meer kijken

Naast de stijging van het gebruik, zijn Nederlanders ook méér gaan kijken. In het voorjaar van 2014 keek men gemiddeld 2 films en 3 afleveringen van een serie per maand. Aan het einde van dit jaar blijkt dat dat nu 3 films en 6 afleveringen van een serie per maan zijn.

Verschillende devices

Het populairst om Video on Demand te kijken is nog steeds de televisie met 74%. De laptop, smartphone of tablet worden ook steeds populairder om dat je kan kunt kijken wat je maar wilt, wanneer je wilt en waar je maar wilt.

dsdsds

 
 
 
 
 
 
Privacy Policy