Home / Series /

4 redenen om Suits te kijken

 

Een serie over een jongen zonder diploma (Mike Ross) die als per ongeluk bij een advocatenkantoor beland, omdat een voornaam figuur (Harvey Specter) wel iets ziet in iemand zonder Harvard-opleiding maar met een fotografisch geheugen. Met de omschrijving ‘het gaat over een advocatenkantoor’ doe je deze serie zeker geen eer aan. Daarom hieronder 4 legitieme redenen om nu te beginnen met Suits.

Suits heeft klasse

De soepele soundtrack, de drang naar het opentrekken van een fles whisky, de piekfijne look van de acteurs en actrices in pak en de weldoordachte cinematografie. Elke scene in de serie is jaloersmakend en geeft je het gevoel deel te willen uitmaken van de advocatenwereld.

suits

Suits is slim

Eindelijk een serie die de kijker niet onderschat. De dialogen bewijzen steeds dat je te maken hebt met misschien wel de slimste mensen die je kent, en geven voldoening aan de kijker dat ook zij deze conversaties kunnen volgen. Dit en de referentie naar eerdere afleveringen en de hoogstaande cases houdt de kijker betrokken en laat zelfs de niet-rechtenstudenten onder ons meedenken. De cases worden bovendien vaker opgelost door weldoordachte of slinkse listen dan door het doorspitten van wetbundels.

Je filmkennis wordt beloond

Ondanks het hoge niveau van de serie, zijn de personages nog steeds net als wij. De hoofdpersonen Mike en Harvey laten elke aflevering met hun toegepaste filmcitaten zien dat ook zij hun TV- en filmkennis paraat hebben. Door quotes uit Dead Poets Society, Pulp Fiction en Butch Cassidy and the Sundance Kid voelt de grootste filmgek zich geaccepteerd en erkend.

Louis Litt is hilarisch

Kijk je Suits niet om de hoofdpersonen Mike en Harvey, de twee die alles hebben en alles voor elkaar krijgen, danwel voor underdog Louis Litt. In het begin van de serie moet je aan hem wennen; Louis is gemeen, oninteressant en een beetje vies. Over het algemeen niet iemand waar je zelf vrienden mee zou willen worden. Dit verandert in de loop van seizoen 1, wanneer deze man zich ontpopt als kattenman die van ballet houdt, die eigenlijk alleen maar geeft om de personen die hij de grond in boort en die met hilarische oneliners uit de hoek komt.

Louis Litt

 
 
 
 
 
 
Privacy Policy